przepisy, Vegan

KASZOTTO

Powoli małymi kroczkami wchodzimy w jesienny okres i w tym czasie powinno się jeść jak najwięcej posiłków rozgrzewających. Pogoda jaka panuje aktualnie za oknem jest jedną wielką zagadką. Rano bardzo zimno, po południu słońce przygrzewa jak na początku lata. Warto w takie dni serwować sobie jak najwięcej ciepłych posiłków, by nasza odporność czasem nie utraciła na wartości 🙂 W takim czasie nie trudno o złapanie choroby. Ja mam bardzo osłabioną odporność i dlatego też, gdy mogę sobie pomóc jedzeniem, to czemu nie? 🙂 Dziś przygotowałam dla Was kolejne proste, a zarazem bardzo smaczne danie. Kaszotto, jaglotto, jedliście kiedyś? Ja serdecznie polecam! Mega zdrowy posiłek, mnóstwo witamin, a do tego bardzo pożywny. Głodni chodzić nie będziecie, to wam mogę obiecać.

-Moje kaszotto

  • Szklanka kaszy jaglanej
    kilka pieczarek
    papryka czerwona,
    pomidor
    cukinia,
  • cebula
    marchewka
    bazylia,
    ser feta

Wszystkie warzywa myjemy, i kroimy w kosteczkę. Kaszę gotujemy około 10 minut, w tym samym czasie na patelni smażymy zaczynając od pieczarek i cebuli. Następnie dorzucamy cukinię, paprykę, marchew i pomidor. Dodajemy ulubione przyprawy. Na koniec kilka kostek sera feta i dekorujemy listkami bazylii. Smacznego!!! 🙂

Advertisements

20 thoughts on “KASZOTTO”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s