przepisy, Vegan

PRAWIE WEGAŃSKIE KASZOTTO

Bardzo lubię szukać pomysłu na obiad pośród stron/blogów wegańskich. Nie jestem weganką i pewnie nigdy nie będę, ale nie ukrywam, że jem bardzo mało mięsa. Zdarza się, że zjem raz na tydzień. Białko uzupełniam w całkowicie inny sposób, ale nie o tym ten post. Przychodzę do Was z przepisem na kaszotto.

Inspirację znalazłam w vlogu Karoliny Sobańskiej, jeśli jeszcze jej nie oglądacie, to serdecznie polecam. Przynajmniej wpisuje się w mój gust jeśli chodzi o jedzenie. Wracając do kaszotto. Jest to nic innego jak ugotowana kasza z warzywami. Ja urozmaiciłam danie jeszcze poprzez dodanie sera feta.

Potrzebujesz:

  • kaszę,
  • cukinie
  • paprykę czerwoną,
  • paprykę zieloną,
  • paprykę żółtą,
  • pieczarki,
  • ser feta,
  • pietruszkę,
  • przyprawy.

Przygotowanie:

Podczas gdy kasza się gotuje, na patelni podsmażamy wszystkie warzywa. Następnie kaszę dodajemy na patelnię, w której znajdują się warzywa. Używamy ulubionych przypraw, a także dodajemy ser feta( według uznania). Pamiętajcie, że im więcej dodacie sera, tym mniej soli. Na samym końcu dodaję pietruszkę.

47 thoughts on “PRAWIE WEGAŃSKIE KASZOTTO”

  1. Choć nazwa kaszotto nieco mnie śmieszy – dania tego typu bardzo lubię. Ciekawa inspiracja. Szybka i smaczna, a na dodatek zdrowa. Tak, jak uwielbiam. Pyszotka. Pozdrowionka cieplutkie 🙂

    Like

  2. Świetny pomysł na lekki i zdrowy obiad:)
    Ja sama jem mało mięsa więc chętnie korzystam z takich blogów:***
    Pozdrawiam:***
    Diamondskyandi.blospot.com

    Like

  3. Fajna nazwa kaszotto! Papryka u mnie wylatuje, bo nie przepadam za nią, ale tak w ogóle bardzo smaczne. Lubię wszystko z fetą i tego typu serami. Mięso też jem bardzo rzadko i nie każde 😀

    Like

Leave a comment