Dla chcącego nic trudnego. Mimo pracy w niesamowicie dużej ilości godzin jesteśmy w stanie gotować sobie domowe obiadki. Tym razem przychodzę do Was z wykorzystaniem papryki, królowej jeśli chodzi o zawartość witaminy C. Tak właśnie! To nie cytryna, czy inne cytrusy mają w sobie największą ilość witaminy C, tylko papryka. Uwielbiam wszelkiego rodzaju warzywa grilowane, czy z piekarnika. Odpowiedni farsz i obiad gotowy. Bardzo proste, tanie i do tego szybkie. Veganie, czy tam wegetarianie mogą zrezygnować z sera, a także kurczaka. Jednak ja po kilku godzinach ciężkiej pracy i nie jedzenia mięsa przez parę dni, zatęskniłam za nim. Dla osób, które nie wyobrażają sobie jedzenia bez mięsa kaszę można zastąpić mięsem mielonym.
Składniki na farsz:
Kasza gryczana (1szklanka)
1 Cebula,
Mała cukinia,
Pietruszka,
Ser feta,
pieczarki (według uznania)
Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy. Na patelni smażymy cebulkę, następnie wrzucamy cukinie. Gdy cukinia zmięknie dodajemy pieczarki. Po ugotowaniu kaszy mieszamy wszystkie składniki ze sobą, jeszcze gotując przez kilka sekund. Pietruszkę dodać po wyłączeniu palnika. W międzyczasie należy przekroić paprykę i wydrążyć środek, tak aby było miejsce na farsz. Z podanego wyżej przepisu na farsz powinno starczyć na 4 papryki. Pieczemy w 180 stopniach na około 30 minut.
Pozdrawiam, Joanna
Papryki nie lubię, ale tutaj wygląda to mega apetycznie 🙂
LikeLike
Smacznie to wygląda 🙂
http://fasionsstyle.blogspot.com/
LikeLike
kocham papryke, a tu wyglada tak cudownie ze z wielka checia zjadlabym to danie ! 🙂
doblazness.blogspot.com
LikeLiked by 1 person
Większość warzyw w podobny sposób faszeruje 🙂
LikeLike
Ale fajnie wygląda ^^ ciekawe jak smakuje 😀
grlfashion.blogspot.com
zapraszam:* odwdzięczam się za każdą obserwację 🙂
LikeLike
Musi być pyszne, ale niestety nie lubię papryki ;<
LikeLike
Pychotka, uwielbiam faszerowane papryki:)
LikeLike
Świetny, uniwersalny przepis. Uwielbiamy paprykę, więc oczywiście danie przypadło nam do gustu. Pozdrawiamy 🙂
LikeLike
Thank you for sharing! Have an awesome Monday.
STYLEFORMANKIND.COM
Bloglovin
LikeLike
Fajny przepis-na pewno go wykorzystam za jakiś czas
LikeLike
Przeapteczynie wygląda:) Uwielbiam tego typu dania:)
LikeLike
Wygląda pysznie, na pewno wypróbuję 🙂
girl-with-passion.blogspot.com
Pozdrawiam i obserwuję 🙂
LikeLike
Taka faszerowana papryka kojarzy mi się właśnie z wakacyjnym obiadem 🙂
LikeLike
Ojej ale pycha!!! Aż zrobiłam się głodna. Wyglądają przepysznie.
pozdrawiam cieplutko:)
LikeLike
Lovely post dear!Have a great weekend! xx
LikeLike
Cukinię faszerowaną jadłam, natomiast papryki jeszcze nie. Ciekawa jestem jak smakuje 🙂
>FOXYDIET
LikeLike
Robię od czasu do czasu, raz paprykę, raz cukinię :)) i uwielbiam :))
LikeLike
Wspaniale to wygląda. Zdrowo, apetycznie i kolorowo 🙂
LikeLike
Jadłam paprykę faszerowaną z mięsem mielonym.. pycha 🙂
LikeLike
uwielbiam takie papryczki 🙂
LikeLike
Nie lubie papryki, ale mimo wszystko wygląda smakowicie. 🙂
LikeLike
siedze tu juz którąć godzine przy kompie i umieram z głoduu..
The White Print Blog
CGrabowska's Instagram
SNAPCHAT: CGRABOWSKALIVE
LikeLike
W te wakacje po raz pierwszy zrobiłam faszerowane papryki i… muszę to kiedyś powtórzyć 😉 Moje były z jajkiem w środku 🙂
LikeLike
Cudeńka! Na pewno zrobię;)
Mój blog ♥ Serdecznie zapraszam na nowy post! Pozdrawiam.
LikeLike
bardzo lubię takie nadziewane papryki czy też bakłażany albo cukinie. 😉 i też zwykle mimo długich godzin w pracy lubię zrobić sobie domowy obiadek i go zjeść. 😉 a mój chłopak raczej sobie już nie wyobraża życia bez domowych obiadków, co trochę mnie martwi, bo za bardzo go rozpieściłam pod tym względem. 😉
pozdrawiam serdecznie.
LikeLike
Uwielbiam je! Pycha 🙂
Pozdrawiam i zapraszam do mnie :*
Mogłabym Cię prosić o poklikanie w linki u mnie w najnowszym poście, będę Ci bardzo wdzięczna 🙂
LikeLike
Uwielbiam, z chęcią przetestuję Twój przepis.
LikeLike
Pięknie wyglądają i to jeszcze z naszą ukochaną kaszą gryczaną 🙂
LikeLike
No fajnie wyglądają ja nie jadałam jeszcze faszerowanych warzyw
LikeLike
smacznie wygląda 🙂 Nie lubię kaszy ale może by mi przypadła mimo wszystko ta faszerowana papryka do gustu 🙂
LikeLike
Nie przepadam za papryką, ale mimo to bym spróbowała 🙂
LikeLike
Uwielbiam faszerowane papryki 🙂 tylko robię z ryżem, mięsem mielonym i pomidorami 🙂
LikeLike
Wygląda bardzo smacznie, raz na jakiś czas lubię zjeść papryki przyrządzone w taki sposób 🙂
LikeLike
Smacznie to wygląda. 🙂
LikeLike
Ależ pysznie to wygląda! 🙂
Pozdrawiam ♥,
yudemere
LikeLike
ja nie mogę jeść papryki – mój żołądek nie toleruje skórki papryki.zawsze jak ją zjem to od razu mnie boli, więc wole jej unikać ;x
wygląda smakowicie!
ciemoszewska.blogspot.com
LikeLike
Smakowicie wygląda! 🙂
Zapraszam do mnie:
http://fasionsstyle.blogspot.com/
LikeLike
uwielbiam paprykę faszerowaną, ale co do witaminy C niestety nie mogę się zgodzić.. każda wyższa temperatura zabija nam witaminę.. aczkolwiek na surowo- i owszem 😉
LikeLike
Wygląda po prostu FENOMENALNIE! O MATKO, ALE BYM TO WSZAMAŁA!
LikeLike
Wygląda przepysznie. Muszę kiedyś spróbować wykonać ten przepis. A estetyka zdjęć jest genialna! 🙂
Bardzo fajny blog, obserwujemy. My wraz z chłopakiem dopiero zaczynamy więc liczymy na wzajemne wsparcie z Twojej strony! 🙂 http://www.fitlov.blogspot.com
LikeLike
Bardzo lubię faszerowane papryki. Polecam sparzyć i zdjąć skórkę przed pieczeniem.
LikeLike