przepisy

Omlet z pieczarkami i szpinakiem

Mam dla Was kolejną propozycję śniadania. Zaraz po klasycznej jajecznicy, przepysznej owsiance, czy genialnym smoothie bowl, chętnie robię omlet. Jest to również idealny przykład lunchboxu. Robi się go szybko, w pojemniku się nie psuje, a smakuje równie dobrze jak zjedzony tuż po upieczeniu.

dsc_0012

Potrzebujesz:

  • kilka pieczarek,
  • kilka liści szpinaku, lub kostek mrożonego,
  • dwa jajka,
  • przyprawy (sól, pieprz, bazylia… wg. uznania)
  • ser feta

Robienie omleta zaczynamy od przysmażenia pieczarek, gdy uznasz, że są już gotowe, dodaj szpinak.  Gdy szpinak się już rozpuści, pokrusz fetę, oczywiście nie cała paczkę, tylko wg. uznania. Następnie wbij dwa jajka. Polecam trzymać z każdej strony omlet tak mniej więcej  minut.

dsc_0019dsc_0027dsc_0048

Advertisements

9 thoughts on “Omlet z pieczarkami i szpinakiem”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s